Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Έναρξη άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων

Δεδομένων των έκτακτων μέτρων για την πρόληψη εξάπλωσης του νέου ιού, ξεκινάει την λειτουργία της η άυλη συνταγογράφηση. Πρόκειται για την διαδικασία έκδοσης συνταγών φαρμάκων και παραπεμπτικών χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε γιατρό.  

Η άυλη συνταγή και το άυλο παραπεμπτικό διακινούνται και εκτελούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) και το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης είναι ο ΑΜΚΑ του καθώς και οι κωδικοί του taxisnet.

Αφού μπει κάποιος στην εφαρμογή και συμπληρώσει τα στοιχεία του, επιλέγει αν θα έρθει η συνταγή με sms στο κινητό του ή με e-mail στην διεύθυνση που έχει δηλώσει.

Στην συνέχεια, ο φαρμακοποιός εκτελεί την άυλη συνταγή, είτε εισάγοντας στο σύστημα το barcode της συνταγής, το οποίο έχει λάβει ο χρήστης στο κινητό του τηλέφωνο ή/και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, είτε με αναζήτηση της συνταγής στο σύστημα εισάγοντας απλώς τον ΑΜΚΑ του.

Μπορείτε να διαβάσετε ακόμα πιο αναλυτικά τις οδηγίες στο έντυπο που θα βρείτε στον σύνδεσμο (https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/VAADIN/help/manual_nopaper_eprescription_taxisnet.pdf).

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech