Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Υποτροφίες από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε ειδικές κοινωνικές ομάδες Κύριο

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σας ενημερώνει για τη χορήγηση Υποτροφιών Φοίτησης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Η Γενική ΓραμματείαΚοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΕΑΠ, σύμφωνα με το οποίο προσφέρονται δωρεάν 17 θέσεις φοίτησης (8 Προπτυχιακά, 1 Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών, 51 Μεταπτυχιακά Προγράμματα, καθώς και 352 μεμονωμένες θεματικές ενότητες, η έναρξη τωνοποίων θα γίνει τον Οκτώβριο του 2021.

Δικαιούχοι των ανωτέρω υποτροφιών είναι:

  1. Άτομα που ανήκουν στην κοινωνική ομάδα Ρομά που διαβιούν σε συνθήκες που παραπέμπουν σε κοινωνικό αποκλεισμό καθώς και Διαμεσολαβητές Ρομά.
  2. Άστεγοι και
  3. Πρώην φιλοξενούμενοι ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας οιοποίοι θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Οι υποψήφιοι που ανήκουν στην κοινωνική ομάδα Ρομά, θα πρέπει ναυποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέσω του Παραρτήματος Ρομά ή Κέντρου Κοινότητας και να επισυναφθεί:

  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο
  • Για τους Ρομά διαμεσολαβητές, βεβαίωση της ιδιότητάς τους από τον αρμόδιο Φορέα στον οποίο παρέχουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης.

Οι ωφελούμενοι λόγω αστεγίας, θα πρέπει να έχουν καταγραφεί από Δήμο ή απόκέντρο φιλοξενίας αστέγων τουλάχιστον μια φορά τα τελευταία 3 έτη πριν από την υποβολή της αίτησης έως σήμερα και να έχουν λάβει ή να λαμβάνουν σχετικές υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης από Δημόσια δομή ή φορέα κοινωνικής μέριμνας και στήριξης. Για την απόδειξη αυτού θα πρέπει  μαζί με την αίτηση να υποβληθεί:
- Βεβαίωση αστεγίας από Δήμο, ή
- Βεβαίωση από Δομή φιλοξενίας ή ξενώνα αστέγων, ή
- Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να αποδείξει παρούσα ή παρελθούσα κατάσταση αστεγίας.

Οι πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας, θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 18ο  έτος της ηλικίας τους και θα πρέπει μαζί με την αίτηση να υποβληθεί:

  • Βεβαίωση της δομής παιδικής προστασίας στην οποία φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται 
  • Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο μπορεί να αποδείξει τη φιλοξενία

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους, δηλώνοντας έως δύο θεματικές ενότητες, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου μέχρι και τις 31/08/2021 και ώρα 12η μεσημβρινή

Για περισσότερες πληροφορίες και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση πατήστε https://www.eap.gr/2021/07/30/prosfora-35-theseon-programmata-spoydon/ 

Πληροφορίες:
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου-Χολαργού
Λ. Περικλέους 55, όροφος -1, -2,
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 2002 874/873/899
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech