Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού Κύριο

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, το Aquabirth και το Πολιτιστικό τμήμα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παπάγου – Χολαργού, προσφέρουν ένα σεμινάριο με θέμα το «Μητρικό Θηλασμό», το Σάββατο 7.11.2015 και ώρα 11.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου, Ελ. Βενιζέλου 1.

Στο σεμινάριο θα προσεγγιστεί το θέμα του θηλασμού σε πρακτικό και ψυχικό επίπεδο, και θα δοθούν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη σίτιση των μωρών.

Επίσης θα συζητηθούν θέματα όπως: Πώς πρέπει να γίνεται ο θηλασμός, σημάδια ότι το μωρό τρέφεται καλά, κάποια χρήσιμα tips όπως η αποθήκευση του γάλατος, χρήση του θηλάστρου, από τι μας βοηθάει να προστατευτούμε ο θηλασμός και πως οι μπαμπάδες και σύντροφοι μπορούν να υποστηρίξουν τη θηλάζουσα μητέρα.

Στην ίδια συνάντηση η ψυχοθεραπεύτρια θα μιλήσει για τις ψυχολογικές και συναισθηματικές θετικές επιπτώσεις του θηλασμού, τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογνό και θα παρουσιάσει τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την απόφαση μιας γυναικάς να θηλάσει ή όχι.

Τι συμβαίνει τότε σε ψυχικό επίπεδο και πώς βιώνουν οι νέες μητέρες τις επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης;

Πώς μπορεί το άμεσο περιβάλλον να ενισχύσει ή αντίστροφα να αποθαρρύνει το μητρικό θηλασμό και τι σημαίνει για μία μητέρα να γίνεται τροφός του μωρού της με οποιαδήποτε μέσο επιλέξει να το κάνει.

Στόχος της ομάδας εκτός από το να ενημερώσει και να προωθήσει το μητρικό θηλασμό είναι να υποστηρίξει και να απενεχοποιήσει τις νέες μητέρες.

Εισηγήτριες:Ελένη Σερπετίνη, μαία και Δέσποινα Γράββανη, ψυχοθεραπεύτρια.

Για δηλώσεις συμμετοχής: Ιωάννα Βαπορίδη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και 6987586485, www.aquabirth

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech