Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (bullying) - Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του Δήμου Παπάγου - Χολαργού Κύριο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (Bullying) ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού διοργανώνει μήνα ευαισθητοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών πάνω στο πρόβλημα του bullying, υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις.

Είναι γνωστό πως περιστατικά Bullying, με διάφορες μορφές, εκδηλώνονται όλο και περισσότερα τα τελευταία χρόνια. Δικό μας καθήκον είναι να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε, να υψώσουμε ένα τείχος λέγοντας: “Στοπ στο Bullying”.

Να προωθήσουμε την αλληλεγγύη, την ισότητα, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Να αναδείξουμε τη Δύναμη του Σεβασμού.

Αναλυτικά οι δράσεις και εκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου - Χολαργού είναι:

• Ζωγραφική με θέμα “Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το Bullying”, στη οποία συμμετέχουν μαθητές των Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.

• Εκδήλωση - Ενημερωτικό πάνελ με θέμα: “Το Bullying μας αφορά όλους - Μην αφήσεις να συμβεί σε κανένα παιδί - Ενημερώσου, δράσε, προστάτευσε”: συζήτηση μεταξύ ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων κοινωνικών οργανώσεων. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ώρα 18.30’ στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός).

• Δράση ενημέρωσης σε Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου με θέμα: “Οι διαστάσεις του Bullying και η Σχολική Διαμεσολάβηση”, Η ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στα σχολεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Την ενημέρωση των σχολείων θα αναλάβει διαπιστευμένη σύμβουλος για τη σχολική διαμεσολάβηση.

Ημερομηνίες υλοποίησης δράσης: Τρίτη 8 , Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.   

• Συναυλία με θέμα “Είμαι κι εγώ κατά του Bullying - Δύναμη είναι ο Σεβασμός “ στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου. Η συναυλία απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών γυμνασίων και λυκείων του δήμου.

Ημερομηνία υλοποίησης δράσης: Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.

 

 ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech