Η Σχολική Επιτροπή Δ.Ε., μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζει,
Η θετική γνωμοδότηση προς την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ακολουθούν, για την ικανοποίηση του με αρ. πρωτ. ΔΣ2022/03/20.12.2022 αιτήματος του Συλλόγου Γονέων 1ου Γυμνασίου Χολαργού παραχώρησης των παρακάτω χώρων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού για τη διεξαγωγή προγραμμάτων του Συλλόγου Γονέων που αφορούν το σχολικό έτος 2022 - 2023:
- Αίθουσα εκδηλώσεων για τη διεξαγωγή του προγράμματος «Θεατρικό εργαστήρι για γονείς» από την ηθοποιό Γιώτα Ιωαννίδου.
Το παραπάνω πρόγραμμα θα διεξάγεται κάθε Κυριακή 18:15-19:15.
- Αίθουσα των παρασκηνίων για τη λειτουργία «Ομάδας Γονέων» με συντονίστρια την κοινωνική λειτουργό κυρία Κωνσταντίνα Βάμβουρα.
Οι συναντήσεις της Ομάδας θα πραγματοποιούνται ανά 15νθήμερο ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00-22:00.
- Αίθουσα της Πληροφορικής για την πραγματοποίηση δωρεάν «Σεμιναρίου Επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας» για παιδιά και γονείς με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Πλεύρη.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη ώρες 17:00- 20:00.
Υπεύθυνη στην είσοδο του σχολείου για τον έλεγχο των ατόμων που θα προσέρχονται, η πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 1ου Γυμνασίου Χολαργού, κυρία Αναστασία Γιαννικοπούλου.
Προϋποθέσεις:
(Η μη τήρηση, έστω και μίας, των παρακάτω προϋποθέσεων από τους φορείς, θα έχει ως αποτέλεσμα την αυτόματη άρση της παραχώρησης)
1. Η σύμφωνη γνώμη Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Χολαργού
2. Όταν θα υπάρχει εκδήλωση, προετοιμασία - γιορτή του σχολείου, δεν θα μπορούν να διατίθενται οι συγκεκριμένοι χώροι.
3. Οι φορείς θα αναλάβουν τα έξοδα καθαριότητας, φωτισμού και ύδρευσης για το χρονικό διάστημα της χρήσης και θα αποκαθιστούν άμεσα τυχόν φθορές ή ζημιές ήθελε προξενηθούν σε κινητά ή ακίνητα στοιχεία του συγκροτήματος (άρθρ. 41 του Ν. 1566/85).
4. Δεν παραχωρούνται χώροι για προγράμματα, τα οποία απευθύνονται επιλεκτικά σε μεμονωμένους μαθητές ή σε ομάδες μαθητών, με κριτήρια οικονομικοκοινωνικά αποκλείοντας άλλους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.
5. Θα τηρούνται οι όροι της υπ΄αριθ. 3/8.01.1995 (ΦΕΚ 15/Β/12.01.1996) Αστυνομικής Διάταξης του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας «Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας».
6. Ορίζεται από τους φορείς υπεύθυνος στην είσοδο του σχολείου για τον έλεγχο των ατόμων που προσέρχονται στο σχολείο, έτσι ώστε να υπάρχει διασφάλιση του χώρου και των παιδιών.
7. Ο Δήμος μπορεί να τροποποιεί τις αιτούμενες ημέρες και ώρες παραχώρησης, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των χώρων ή όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι (π.χ. συντήρηση ή επισκευή χώρων).
8. Οι χώροι και ώρες χρήσης του σχολικού χώρου αφορούν αποκλειστικά το συγκεκριμένο φορέα και το σκοπό για τον οποίο παραχωρήθηκε. Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιείται άλλος χώρος ή αίθουσα και σε διαφορετικές ώρες.
9. Δεν νοείται με κανέναν τρόπο σιωπηρή παράταση της εκάστοτε παραχώρησης, πέραν του διαστήματος που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Παρατείνεται μόνο με νεότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
10. Λαμβάνοντας υπόψη την υπ' αριθ. Δ4/1171/19.12.84 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, διευκρινίζεται μεταξύ άλλων, πως «…για την περίπτωση παραχώρησης σχολικών χώρων σε εσωσχολικούς φορείς είναι αυτονόητο ότι οι σχολικοί χώροι πρέπει να είναι διαθέσιμοι στους φορείς αυτούς ώστε να ασκούν με άνεση το έργο τους. Δηλαδή είναι δυνατό να παραχωρούνται για συνελεύσεις και συνεδριάσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, ΕΛΜΕ, ΕΛΓΕ στους τοπικούς συλλόγους δασκάλων και νηπιαγωγών, στις σχολικές εφορείες καθώς και στις μαθητικές κοινότητες…»
Η Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
του Δήμου Παπάγου – Χολαργού
Αγλαΐα Σουρανή