Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 45/2019 “Ειδικές διαμορφώσεις οδοστρώματος, στις οδούς Μενίππου και Χίου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού”

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση:

  1. την κατασκευή των ειδικών διαμορφώσεων οδοστρωμάτων, στις οδούς Μενίππου και Χίου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, ως προσωρινή λύση μέχρις ότου κατασκευασθεί το υπό μελέτη αποχετευτικό έργο, του οποίου θα συμπληρώσει το υπάρχον δίκτυο εμβρύων της περιοχής με αγωγούς μεγαλύτερης διατομής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πλευρικό φορτίο που συμβαίνει στην περιοχή.
  2. οι κατασκευές αυτές είναι σύμφωνες με τα αναφερόμενα στην ισχύουσα Υπουργική απόφαση αριθ. πρωτ. ΔΜΕΟ/ε/011/690/02-11-1992 «Έγκριση προσωρινής τεχνικής προδιαγραφής για τη δοκιμαστική τοποθέτηση εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων σε οδοστρώματα για μείωση ταχύτητας», ήτοι:
  • οι οδού Μενίππου και Χίου εξυπηρετούν αποκλειστικά τοπική κυκλοφορία, δε δέχονται κυκλοφορία λεωφορείων, ούτε συχνή κυκλοφορία φορτηγών και οχημάτων άμεσης επέμβασης και εμφανίζουν μικρό κυκλοφοριακό φορτίο.
  • οι κατασκευές απέχουν μεταξύ τους δύο οικοδομικά τετράγωνα, είναι μικρού ύψους (μικρότερο από 10 εκατοστά) και επισημαίνονται με ακρίβεια μέρα - νύχτα (χρωματισμός / ηλεκτροφωτισμός).
  • ως αποτέλεσμα αυτών από την ημέρα της κατασκευής τους, έχουν μηδενιστεί τα οδική / τροχαία ατυχήματα, ιδιαίτερα στη συμβολή των οδών Βιτάλη - Μενίππου και Βιτάλη - Χίου.

 Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Βαλυράκης

Διαβάστηκε 724 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech