Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 105/2022 "Έγκριση της υπ΄ αριθ. 46/2022 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με τη δημιουργία διαβάσεων πεζών επί της συμβολής των οδών Πίνδου & Γράμμου της Κοινότητας Παπάγου"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει την υπ΄ αριθ. 46/2022 (ΑΔΑ: 6ΚΘΧΩΞ1-ΙΩ5) απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με τη δημιουργία διαβάσεων πεζών σε οδικό τμήμα της Κοινότητας Παπάγου και συγκεκριμένα την υλοποίηση των ακόλουθων παρεμβάσεων, επί της συμβολής των οδών Πίνδου και Γράμμου της Κοινότητας Παπάγου:

➢ Επί της συμβολής των οδών Πίνδου & Γράμμου:
• δημιουργία διάβασης πεζών και τοποθέτηση των πινακίδων Π21,
• την τοποθέτηση πινακίδας απαγόρευσης στροφής αριστερά Ρ27 και η πινακίδα Ρ7,
• την τοποθέτηση αναλάμποντος φανού κίτρινου χρώματος πριν τη διάβαση πεζών, ώστε οι οδηγοί να ελαττώνουν την ταχύτητα των οχημάτων τους και να τους προειδοποιούν για τον κίνδυνο διέλευσης πεζών,
• την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης οχημάτων πριν τη διάβαση των πεζών από την πλευρά του αναλάμποντος φανού σε μήκος 20μ. και στην απέναντι πλευρά της οδού σε μήκος 5,00μ., προκειμένου να μη δημιουργούνται εμπόδια στην ορατότητα των χρηστών, όπως ορίζεται με την παρ. 5.2 της Υπουρ. Αποφ. Δ13/ο/1372/29-12-2017 «τεχνική οδηγία για τη χρήση αναλάμποντος φωτεινού σηματοδότη ενός πεδίου (κίτρινο αναλάμπον) σε διαβάσεις πεζών» (ΦΕΚ 85/τ.Β/2018) και με το άρθρο 34 του ΚΟΚ.

➢ Επί της συμβολής των οδών Γράμμου & Πίνδου:
• τη δημιουργία διάβασης πεζών, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πεζοί και να κινούνται με ασφάλεια και η τοποθέτηση των πινακίδων Π21,
• την αναγραφή στο οδόστρωμα της λέξης STOP,
• την απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων εκατέρωθεν της οδού και σε μήκος 12,00μ. πριν τη διάβαση των πεζών σύμφωνα με το άρθρο 34 του ΚΟΚ, όπως ισχύει και ειδικότερα παρ. 2.θ την απαγόρευση στάθμευσης σε απόσταση μικρότερη από δώδεκα (12) μέτρα από πινακίδες υποχρεωτικής διακοπής πορείας (STOP), ως και σε θέση , στην οποία το όχημα κρύβει από τους χρήστες της οδού τη θέα των πινακίδων σήμανσης και σηματοδοτών.

Επίσης την αντικατάσταση των υφιστάμενων πινακίδων σήμανσης που τυχόν έχουν φθαρεί ή βανδαλιστεί και όπως απεικονίζονται στο σχεδιάγραμμα της περιοχής.

Οι παραπάνω εργασίες θα εκτελεστούν από το τμήμα Τεχνικών Συνεργείων και Εκτέλεσης Εργασιών Συντήρησης του Δήμου, με χρώματα διαγράμμισης και πινακίδες οδοσήμανσης που υπάρχουν στην αποθήκη του Δήμου.

Η τελική απόφαση θα υποβληθεί για τεχνικό έλεγχο στην Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Η Πρόεδρος

Άννα - Μαρία Τσικρικώνη

Διαβάστηκε 338 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech