Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

ΑΡ.ΑΠΟΦΑΣΗΣ 73/2021:Έγκριση μελέτης σκοπιμότητας 2ου υποέργου ΑΤ10 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παπάγου – Χολαργού»

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από διαλογική συζήτηση, η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη τις:
• Την εισήγηση τις Προέδρου
• Την τήρηση τις νόμιμης διαδικασίας
• Τις διατάξεις του Ν. 4623/2019


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ομόφωνα
Εγκρίνει την μελέτη σκοπιμότητας 2ου υποέργου ΑΤ10 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παπάγου – Χολαργού», ως ακολούθως:
Τεκμηρίωση Σκοπιμότητας για την Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων
και αύλειων χώρων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παπάγου – Χολαργού»:
Η παρούσα μελέτη συντάσσεται με σκοπό την κάλυψη αναγκών συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης των υποδομών και της λειτουργίας των κτιρίων και αύλειων χώρων των σχολείων της Α/θμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
β. σημερινή κατάσταση
Οι κυριότερες εργασίες αφορούν στη συντήρηση και αποκατάστασητων σχολικών συγκροτημάτων, τόσο των ωφέλιμων χώρων όσο και των αύλειων. Λόγω προσανατολισμού ή και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των κτιρίων θα τοποθετηθούν σκίαστρα, στέγαστρα και κινητά φράγματα όμβριων υδάτων. Επιπλέον η πανδημία έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες, όπως την αποφυγή του συνωστισμού των μαθητών κατά τα διαλείμματα, και με την έναρξη από το τρέχον έτος της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα συγκροτήματα που τα νηπιαγωγεία έχουν κοινή είσοδο με τα δημοτικά θα δημιουργηθούν νέες είσοδοι που θα εξασφαλίζουν την των νηπίων και των παιδιών. Επιπλέον θα γίνουν νέες διαμορφώσεις των αύλειων χώρων και θα δημιουργηθούν νέα τμήματα, όπου είναι δυνατόν.
Η ανάγκη για τις παρεμβάσεις αυτές προκύπτει αφενός από την έναρξη της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και τη στέγαση σε ενιαία σχολικά συγκροτήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, και εξ αιτίας των βέβαια των φθορών και προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στις σχολικές εγκαταστάσεις.
Οι φθορές που εντοπίζονται προέρχονται από φυσικές αιτίες, όπως είναι η πάροδος του χρόνου, οι καιρικές συνθήκες και οι κλιματολογικές μεταβολές αλλά και από τον ανθρώπινο παράγοντα, την χρήση και τους βανδαλισμούς.
Επιπλέον, οι αύλειοι χώροι της πλειοψηφίας των σχολείων χρειάζονται περαιτέρω αναβάθμιση, συμπληρωματικά των έργων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ώστε να είναι πιο φιλικοί προς τους μαθητές και τα νήπια.
γ. σκοπιμότητα-πρόταση
Καθώς λοιπόν το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία συνθηκών καλύτερης λειτουργίας για νήπια, μαθητές και διδάσκοντες, είναι αυτονόητη η σπουδαιότητα εκτέλεσής του. Επιπλέον, λόγω της φύσης της μελέτης, η οποία αφορά σε εργασίες συντήρησης, και με δεδομένο ότι η κατάσταση των χώρων βρίσκεται σε διαρκή μεταβολή λόγω της συνεχούς χρήσης τους, οι ποσότητες του προϋπολογισμού αντικατοπτρίζουν τις ισχύουσες συνθήκες κατά την εκτέλεση των προ-μετρήσεων και είναι δυνατό να τροποποιούνται έως τη λήξη του συμβατικού χρόνου.
Συγκεκριμένα θα εκτελεστούν εργασίες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές, όπως καθαιρέσεις, αποκατάσταση φθαρμένων επιχρισμάτων, χρωματισμοί, στεγανώσεις, επίτοιχες επικαλύψεις και διαστρώσεις δαπέδων με πλακίδια, αποξηλώσεις παλαιών και τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, αποξήλωση παλαιών και τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής και σωληνώσεων θέρμανσης-ύδρευσης, επισκευές περιφράξεων, τοποθετήσεις σκιάστρων, στεγάστρων και κινητών φραγμάτων για την αποφυγή των ομβρίων.
Επιπλέον, λαμβάνεται μέριμνα ώστε στα συγκροτήματα που τα νηπιαγωγεία έχουν κοινή είσοδο με τα δημοτικά να δημιουργηθούν νέες αυτόνομες είσοδοι που θα εξασφαλίζουν την απομόνωση των δύο σχολικών μονάδων και τα νήπια δεν θα έρχονται σε επαφή με τα παιδιά του δημοτικού.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech